wrapper

Isnin, 13 November 2017 00:00

TEMUDUGA TGTP KALI KE 2

Written by

TAHNIAH!!  Sekali lagi Pusat Pembangunan Kemahiran Negeri Terengganu (TESDEC) telah mengadakan sesi temuduga bagi memilih peserta Program Transformasi Siswazah Terengganu (TGTP). Temuduga kali ini menyaksikan kehadiran hampir 200 calon merangkumi bidang pengurusan, pembuatan & pembinaan, penternakan dan pertanian.

Pihak Kerajaan Negeri, melalui pelbagai agensi dan Syarikat Berkepentingan Kerajaan (GLC) yang berkaitan, memberikan sokongan padu terhadap perlaksanaan program yang bertujuan meningkatkan kebolehpasaran siswazah Terengganu. Sepanjang tempoh program (6 bulan), para peserta yang bakal ditempatkan di majikan-majikan yang bersesuaian ini, adalah amat bertuah kerana mereka berpeluang merasai sendiri suasana kerja sebenar.

SEMOGA BERJAYA!!

Tentang TESDEC

Pada awal 90-an, Kerajaan Negeri Terengganu telah melancarkan program yang dikenali sebagai Skim Latihan Sambil Bekerja (SLSB) kepada belia ... (Baca Lagi)

Lat : 5.214654 | Long : 103.158536