wrapper

Isnin, 06 November 2017 00:00

SESI TEMUDUGA TGTP

Written by

TAHNIAH kepada calon-calon yang terpilih dipanggil menghadiri sesi temuduga pada 31/10/17 dan 1/11/17 di Pusat Pembangunan Kemahiran Negeri Terengganu (TESDEC). Seramai hampir 800 siswazah (lepasan diploma dan ijazah) merangkumi pelbagai bidang (pengurusan, pembuatan & pembinaan, pelancongan, pertanian, perikanan, penternakan dan keusahawanan) telah ditemuduga secara khusus mengikut  bidang dan keperluan bakal majikan. Mereka merupakan antara ribuan pemohon yang telah membuat permohonan rasmi melalui laman web tgtp.terengganu.gov.my

Mana-mana calon yang terpilih dalam sesi temuduga tersebut akan ditempatkan di Syarikat Berkepentingan Kerajaan (GLC) selama 6 bulan agar mereka dapat menimba pengalaman dengan merasai sendiri suasana persekitaran kerja sebenar. Program yang bertujuan meningkatkan kebolehpasaran kerja khususnya di kalangan siswazah Terengganu ini telah mendapat kerjasama yang amat baik daripada pelbagai agensi yang terlibat.

Program ini disokong sepenuhnya oleh Kerajaan Negeri dan selaras dengan perlaksanaan konsep 3P (Perumahan, Pekerjaan dan Peningkatan Kos Sara Hidup)

Sekiranya anda terpilih, manfaatkan peluang ini dengan sepenuhnya. SEMOGA BERJAYA!!

Read 200 times Last modified on Isnin, 06 November 2017 14:37

Tentang TESDEC

Pada awal 90-an, Kerajaan Negeri Terengganu telah melancarkan program yang dikenali sebagai Skim Latihan Sambil Bekerja (SLSB) kepada belia ... (Baca Lagi)

Lat : 5.214654 | Long : 103.158536