wrapper

Pengumuman

Malay Arabic Chinese (Traditional) English
Items filtered by date: November 2017
Khamis, 23 November 2017 00:00

MAJLIS PENYERAHAN REBAT PELAJAR SIJIL SAINS

Majlis penyerahan rebat pelajar Sijil Sains yang menyambung pengajian peringkat Diploma di TESDEC telah disempurnakan oleh Y. Bhg. Tuan Pengurus Besar TESDEC, En. Saidi bin Salleh @ Sulong di Bilik Kuliah Ibnu Sina, TESDEC. Tahniah diucapkan kepada semua pelajar kerana telah berjaya menamatkan pengajian dalam Sijil Sains serta berjaya melanjutkan pengajian peringkat Diploma di TESDEC.

KUALA NERUS 21 NOV. 2017 - Tahniah dan syabas kepada semua 275 graduan yang telah berjaya menjadi peserta Transformasi Siswazah Terengganu ( TGTP) 2017
Majlis ini telah dirasmikan oleh Yang Amat Berhormat Dato' Seri Haji Ahmad Razif bin Abd. Rahman, Menteri Besar Terengganu di TH Hotel & Convention Centre, Terengganu dan turur hadir sama Yang Berhormat A. Latiff bin Awang, Pengerusi Jawatankuasa Pendidikan, Sains, Teknologi dan transformasi Kerajaan Negeri Terengganu serta Pengarah Jabatan dan juga agensi terlibat.
 
 
 

 

Selasa, 14 November 2017 00:00

Taklimat Perancangan Kewangan dan Persaraan

Taklimat ini merupakan salah satu usaha KWSP untuk memberi kesedaran berkaitan kepentingan Perancangan Persaraan dan Kewangan  yang telah disampaikan oleh En. Razali selaku Pegawai Khidmat Nasihat Persaraan (RAS)  dan disamping itu menyampaikan informasi terkini berkaitan produk dan perkhidmatan yang disediakn oleh KWSP kepada ahlinya.

Isnin, 13 November 2017 00:00

TEMUDUGA TGTP KALI KE 2

TAHNIAH!!  Sekali lagi Pusat Pembangunan Kemahiran Negeri Terengganu (TESDEC) telah mengadakan sesi temuduga bagi memilih peserta Program Transformasi Siswazah Terengganu (TGTP). Temuduga kali ini menyaksikan kehadiran hampir 200 calon merangkumi bidang pengurusan, pembuatan & pembinaan, penternakan dan pertanian.

Pihak Kerajaan Negeri, melalui pelbagai agensi dan Syarikat Berkepentingan Kerajaan (GLC) yang berkaitan, memberikan sokongan padu terhadap perlaksanaan program yang bertujuan meningkatkan kebolehpasaran siswazah Terengganu. Sepanjang tempoh program (6 bulan), para peserta yang bakal ditempatkan di majikan-majikan yang bersesuaian ini, adalah amat bertuah kerana mereka berpeluang merasai sendiri suasana kerja sebenar.


SEMOGA BERJAYA!!

Halaman 1 dari 2

Tentang TESDEC

Pada awal 90-an, Kerajaan Negeri Terengganu telah melancarkan program yang dikenali sebagai Skim Latihan Sambil Bekerja (SLSB) kepada belia ... (Baca Lagi)

Hubungi Kami

Lat : 5.214654 | Long : 103.158536

Kawasan Perindustrian Bukit Khor, 
21600 Marang, Terengganu.
Tel : (09) 627 2222 | Faks : (09) 627 2200
Emel : info@tesdec.edu.my